Een affiliate webshop beginnen voor het genereren van online inkomsten

Geplaatst op 30-03-2022

Wilt u online inkomsten generen, dan is het een goed idee om een affiliate webshop te beginnen. Zo een website ziet er voor bezoekers als een gewone webshop uit, maar op elke afzonderlijke productpagina zal een link zichtbaar zijn waarmee de bezoeker kan doorklikken naar de site van de aanbieder van een product. Zo een aanbieder wordt ook wel een affiliate marchant genoemd en een link waarmee de bezoeker kan doorklikken heet een affiliate link.

Binnen deze link is een bepaalde code opgenomen, zodat voor de adverteerder (een andere benaming voor de affiliate merchant) duidelijk wordt dat de bezoeker via uw affiliate shop heeft doorgeklikt. Wanneer de bezoeker vervolgens een product aanschaft op de website van de adverteerder, zult u als affiliate publisher een vergoeding ontvangen. Deze vergoedingen worden bijgehouden binnen uw account bij een affiliate platform zoals Tradedoubler of Daisycon.

Het kan best wat werk zijn om een website te bouwen waarbinnen men kan zoeken tussen de producten die u via affiliate marketing promoot. Daarom levert Vrolijk Internet Services een script waarmee u snel een affiliate webshop in elkaar kunt zetten. Het script bevat alle functies om een affiliate webwinkel te starten, waarbinnen eenvoudig producten van Tradedoubler en Daisycon toegevoegd kunnen worden.

Het script kan heel eenvoudig geïnstalleerd worden op een hosting pakket met ondersteuning voor PHP. Heeft u nog geen webhosting voor uw nieuwe affiliate webwinkel, dan is het goed om te weten dat deze vrij gemakkelijk afgesloten kan worden. U kunt zelfs hosting samen met het script aanschaffen als u dat wilt.

Wat affiliate marketing interessant maakt, is dat u dit volledig zelfstandig kunt doen. Zodra u de webshop eenmaal heeft geïnstalleerd, kunt u werken aan uw affiliate shop waar en wanneer u maar wilt. U bepaalt zelf voor welke adverteerders u aan de slag gaat en welke producten u  promoot. U heeft veel vrijheid wanneer u producten promoot op basis van affiliate marketing.