De voordelen van een handson incompany training?

Geplaatst op 08-02-2023

Als je sneller je als organisatie leerdoelen voor je medewerkers opstelt wil je die ook behalen. Het is dus belangrijk om de juiste leermethodiek voor de medewerkers te ontdekken. Alles begin met het maken van een plan waarin wij samen als opleider de taken opdeelt in cursusniveau, doelgroep en huidig kennisniveau. We bepalen tijden een intake welke leervorm het meest geschikt is, welke onderwerpen meer of minder aandacht nodig hebben, zodat cursustijd efficiënt wordt benut. In vele gevallen ontstaat dan een handson training, waarbij een goede balans plaats vindt tussen het theoretische deel en het maken van opdrachten tijdens de cursus.

In dit artikel leggen wij uit wat een handson training is en welke voordelen het met zich meebrengt.

Wat is een incompany training?

Bij een incompany training komt één van onze Microsoft 365 trainers de opleiding of cursus op locatie geven. Of dit nu in Den Haag, Almere, Zaandam of Rotterdam is. Wij hanteren de handson praktijkgerichte lesmethode om kennis en vaardigheden binnen Microsoft 365 over te brengen naar meerdere medewerkers tegelijk. Voor een incompany training adviseren wij een maximale groepsgrootte van 8 personen. Met deze groepsgrootte waarborgen wij de kwaliteit en persoonlijke aandacht per cursist.

Incompany trainen en handson, een gouden combinatie

Een handson training is een type training waarbij de cursisten actief aan de slag gaan met het leren van een vaardigheid. Het doel is om de theoretische kennis die tijdens een normale training wordt aangeboden, te combineren met praktische toepassingen in het dagelijkse werkveld. In plaats van alleen maar theorie zenden naar de cursisten hoe iets gedaan moet worden, kunnen ze het ook zelf ervaren via oefeningen.

De voordelen van een handson training

  1. Flexibiliteit: Een hands-on training op locatie biedt de flexibiliteit om de leeromgeving aan te passen aan de specifieke behoeften van de groep deelnemers. Er is veel meer vragen voor het “waarom” en “praktijkgerichte vragen in vanuit het dagelijkse werkgebied”
  2. Persoonlijk: Een hands-on training op locatie stelt de trainer in staat om direct contact te maken met de leerlingen. Hierdoor krijgen de leerlingen een persoonlijker leerervaring.
  3. Maatwerk training: Omdat onze trainers de materialen vooraf kunnen aanpassen aan de behoeften van de medewerkers, biedt een hands-on training op locatie de mogelijkheid om technische inhoud en praktische toepassingen in te voegen die bij het leerproces passen.
  4. Interactie: Door de persoonlijke interactie die wordt geboden tijdens een hands-on training op locatie ervaart de cursist veel meer het "waarom" in plaats van een knoppen-training

Na elke cursus is het belangrijk om te zorgen dat cursisten kennis en vaardigheden in praktijk kunnen brengen. Achteraf is het dan ook vaak handig om een soort Quizz of kennistest te gebruiken. Hiermee kunnen wij zien welke toegepaste en geleerde technieken zijn blijven hangen. Daarnaast kunnen ze steun bieden in de vorm van coaching en feedback om te helpen bij het verbeteren van hun prestaties.

Zeker bij bijvoorbeeld een Microsoft 365 training is het raadzaam om na de cursus een terugkom dag in te plannen. Tijdens deze terugkom dag kunnen medewerkers nog vragen stellen in de vorm van een inloop. Tegenwoordig biedt HaHa Training ook digicoaches aan waarbij één van onze docenten 1 dag in de week op kantoor rondloopt om tips, adviezen en vragen te beantwoorden van medewerkers als het gaat om Microsoft Office en Microsoft 365 gerelateerde vragen.

Samenvattend

Met de juiste mix aan leermethodieken en ondersteuning na de cursus zijn medewerkers via een handson methode beter in staat om de geleerde materie toe te passen in dagelijkse werkzaamheden. Wil je meer weten over de cursusmogelijkheden, neem contact op met HaHa Training en ontvang een op maat opgestelde offerte en training voor je medewerkers.